Auto van Ewijk/LHC zet zegereeks voort

Na de bekerwinst tegen SDOL en de eerste competitiewinst tegen VAKO, heeft Auto van Ewijk/LHC de zegereeks voortgezet door met 14-26 van Travelbags/HV Zwolle te winnen. Voor deze wedstrijd stonden beide teams op een gedeelde plek onderaan de ranglijst met één gewonnen wedstrijd.

Tijd om daar verandering in te brengen, vonden wij. Toch begonnen we de wedstrijd niet scherp en na wat ongelukkige momenten kwamen we op een 6-2 achterstand. Op dat moment vonden we het genoeg geweest, pepten we elkaar op en speelden we eindelijk ons eigen spel. We hielden de dekking potdicht en door mooi afgeronde aanvallen kwamen we terug tot 6-6 en liepen we zelfs uit naar 6-10. De rest van de eerste helft was het stuivertje wisselen, waardoor we de rust ingingen met een voorsprong van 8-12.

Het eerste doelpunt van de tweede helft was voor Zwolle, maar daarna konden wij ons goede spel van de eerste helft hervatten. In deze fase stond de dekking wederom erg goed en konden we door snelle tegenaanvallen uitlopen naar 10-19. De rest van de wedstrijd speelden we goed uit en speelden we met veel variatie. Er werd gescoord door strakke afstandsschoten, loopschoten en fraaie afrondingen vanaf de cirkel en de hoeken. De eindstand was 14-26 in het voordeel van Auto van Ewijk/LHC en we zijn trots op deze mooie teamprestatie! Door deze overwinning komen we van de laatste plaats af en stijgen we naar plek 8 op de ranglijst. Komende zondag (19 november) spelen we thuis tegen de dames van SVBO uit Emmen voor de volgende competitiewedstrijd. Uit die plaats komt ook onze tegenstander in de volgende ronde van de beker, namelijk E&O DS1. Deze ploeg speelt in de eredivisie, dus het belooft een spectaculaire pot handbal te worden op dinsdag 21 november. We hopen op veel publiek bij zowel de competitie- als bekerwedstrijd, we zien jullie graag op de tribune!