Auto van Ewijk/ LHC wint van Overwetering

De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft alweer en niet tegen de minste tegenstander. De dames van Overwetering draaien een sterke eerste seizoenshelft en staan momenteel op een vijfde plek.

De eerste helft liep behoorlijk gelijk op. Auto van Ewijk/LHC was wat afwachtend en liet Overwetering in haar spel komen. De Lemelervelders kregen nog geen grip op de sterke middenopbouwer en rechterhoek wie makkelijk het doel troffen. In de aanval wisten de dames van Auto van Ewijk/LHC wel het net te vinden, waardoor de stand gelijk op ging. De kleedkamers werden opgezocht met een 12-11 ruststand in het voordeel van de thuisploeg.

De conclusie tijdens de rust was helder: “Samen hard werken in de verdediging om de bal te verdienen. Laten we onszelf dan ook belonen in de aanval met een doelpunt.”.

Ik hoor u denken: zo gezegd, zo gedaan. Toch? De tweede helft start Auto van Ewijk/LHC sterk. Van 12-12 kunnen de meiden uit Lemelerveld uitlopen naar 16-20 en later naar 19-23. Er werden goede aanvallen gespeeld, de verdediging stond als een geheel en onze keepers maakte prachtige reddingen. Helaas vielen er veel tijdstraffen in het nadeel van de bezoekers en trapte Overwetering het gaspedaal in. Het stond 22-23 met nog enkele minuten te spelen. Wat een spannend spelletje kan handbal zijn. Met de laatste tactische zetten, gejuich van de bank en de harde kern op de tribune vochten de meiden in het veld tot de laatste seconde tot een 23-24 eindstand. Een prestatie om trots op te zijn en een mooie manier om de winterstop in te gaan!

Op 13 januari speelt Auto van Ewijk/LHC om 19.00 haar eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft tegen Heeten. Het belooft een spannende wedstrijd met hopelijk een beter verloop dan de vorige wedstrijd, komt u ook kijken? Uw komst wordt zeer gewaardeerd!

De dames van Auto van Ewijk/LHC wensen iedereen fijne feestdagen toe en tot snel in de sporthal!

Door: Veere Wilms