Auto van Ewijk/LHC in spannende wedstrijd langs Haarle

Vandaag stond voor LHC dames 1 een thuiswedstrijd tegen koploper Haarle dames 1 op het programma. Na het nipte verlies van vorige week tegen Broekland waren de dames erop gebrand deze week de punten in Lemelerveld te houden. Na 15 seconden spelen lag de bal bij Haarle in het netje: 1-0 voor LHC. Haarle was voornamelijk dreigend met de snelle tegenaanval, maar gelukkig bleef ook LHC scoren. De stand ging gelijk op tot 9-9. Daarna kwamen de dames van LHC in een dip waardoor de ruststand 9-13 was in het voordeel van Haarle.

De tips in de rust waren duidelijk: aanvallen uitspelen, de dekking dichthouden en met zijn allen de schouders eronder zetten, er is nog niets verloren. Langzaam maar zeker kwam LHC dichter bij Haarle en wist bij 14-14 de stand gelijk te trekken. Vanaf dat moment hadden de dames van LHC het heft in handen en hebben niet meer achter gestaan. Door een goede samenwerking in de dekking en goed uitgespeelde kansen in de aanval, kon LHC de voorsprong behouden. Het publiek ging achter de dames van LHC staan en ze naar de overwinning geholpen. Eindstand: 23-21. Twee punten die heel erg welkom zijn en de dames met z’n allen heel hard voor gevochten hebben!

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Groessen op het programma. Publiek: heel erg bedankt voor de aanmoediging en wat fijn dat jullie in zulke grote getalen aanwezig zijn!

Door: LHC,  Foto’s: Martin Zwakenberg

Geef een reactie