Auto van Ewijk/LHC DS1 – Huissen HV DS1

Daar stonden we dan, weer zonder publiek en tegenover Huissen. Hoe jammer dit ook is, moesten we dit niet ons spel laten beïnvloeden. De meiden hadden een mooie livestream paraat en zo gingen we van start.

De wedstrijd bestond veelal uit uitlopen en laten inlopen. Van 5-2 voor naar 5-4 en van 11-6 ruststand naar 12-10 tussenstand in het voordeel van Auto Van Ewijk/LHC. Huissen wist veel doelpunten te scoren over de cirkel en vanuit de tweede lijn. Auto van Ewijk/LHC liet op haar beurt niet altijd zien wat haar sterke kanten waren. Met een goede bespreking in de rust wisten de Lemelerveldse meiden wat er beter moest. Echter is dit makkelijker gezegd, dan gedaan.

In de tweede helft werd het spel wat ruwer, wat leidde tot veel tijdstraffen aan beide kanten. Huissen wist goed gebruik te maken van de overtalsituaties door een zevende speelster in het veld te zetten. Aan de andere kant wist Auto van Ewijk/LHC deze aanvallen ook goed te weren en werd er zelfs gescoord in ondertal. Met een tussenstand van 22-19 en 4 minuten te spelen, leek het nog even spannend te worden. Het was kwestie van rust bewaren en blijven scoren. Dit lukte en resulteerde in een eindstand van 24-20 voor Auto van Ewijk/LHC.

Foto’s: Martin Zwakenberg