Auto van Ewijk/LHC 1 verslaat SDOL 1 in bekerwedstrijd

Dinsdagavond 31 oktober om 20:30 uur werd de bekerwedstrijd tussen Auto van Ewijk/LHC 1 en SDOL 1 aangefloten. Na de bekerwinst op Langeveen zijn er helaas nog geen competitiepunten binnengehaald, maar in de voorbereiding is al tegen SDOL gespeeld en werd nipt gewonnen. Dat belooft dus een spannende pot te worden en wie weet wat een doordeweekse avond kan brengen.

Derby’s staan over het algemeen bekend om een veel bombarie en een wat minder spel. Die bombarie was zeker aanwezig, wat een publiek zat er op de tribune, heerlijk! Het mindere spel daarentegen was vooral in de start ver te zoeken. Beide partijen begonnen sterk aan de wedstrijd en tot 6-6 ging de wedstrijd gelijk op. Dit spel moest doorgezet worden en dat deden de dames. Als het de snelle tegenaanvallen niet waren, dan waren het wel goed opgezette aanvallen die resulteerden in doelpunten. De vibe, die gemist werd in de competitiewedstrijden, was terug en samen keihard juichen met het publiek is toch wel echt fantastisch! Dit resulteerde in een ruststand van 15-8 en dat voelt toch wel erg lekker.

Maar dan het moeilijkste, hoe kan dit nog 30 minuten worden vastgehouden? SDOL zou SDOL niet zijn als zij niet tot einde van de wedstrijd zouden blijven doorknokken om alsnog de punten te veroveren. En dat bleek, ook het begin van de tweede helft ging het weer redelijk gelijk op. Auto van Ewijk/LHC bleef scoren, maar ook SDOL kreeg de ballen in het net. Hop een tandje erbij en ook dit tweede kwartier had Auto van Ewijk/LHC de overhand. Dit resulteerde in een mooie overwinning van 27-19 en die doordeweeks avond doet blijkbaar dus echt wat. Op naar de volgende ronde in de beker!

Door: Paula Kogelman