Auto van Ewijk/LHC 1 – Cirkeltijgers 1 |  23-21

Het was alweer twee maanden geleden sinds de laatste pot in onze eigen sporthal, maar vandaag was het eindelijk weer zo ver. We stonden op het punt om het thuis op te nemen tegen de gedeelde nummer 2, Cirkeltijgers dames 1. Vanaf het eerste fluitsignaal stond onze dekking als een huis! We wisten onze tegenstanders een kwartier lang op nul te houden. Een heerlijke fase vroeg in de wedstrijd!

Met een goed voorbereidde analyse van Harry over hun sterke punten van de eerste wedstrijd tegen hen konden we doelgericht te werk gaan. En als ze tóch eens doorbraken, stond Tessa klaar met een paar sterke reddingen. De inzet was van beide kanten was lekker gretig, maar een flink aantal doelpunten bleef uit. Bij de rust stonden we met een bescheiden voorsprong van 8-7. Maar het was toch lekker de rust in gaan zo.

Op naar de tweede helft! Tijdens de rust is er bij beide teams waarschijnlijk hetzelfde benoemd: Scoren en beloon jezelf! Want iedereen kwam gretig het veld op en er werd de eerste paar minuten elke aanval gescoord. Zowel van onze zijde als die van de Cirkeltijgers. De strijd bleef fanatiek en gelijk opgaan en niemand kon echt uitlopen. We hebben een paar momenten op één punt achterstand geraakt, maar over het algemeen trokken we goed de kar. En toen, in de laatste spannende cruciale minuten, speelden we het slim uit. Belangrijke doelpunten en reddingen resulteerden in een welverdiende overwinning met een eindstand van 23-21. Waaronder 6 penalty’s voor de Cirkeltijgers mogen we trots zijn op zo’n uitslag tegen de nummer 2. We stijgen daarmee naar de zevende plek. Deze winst voelt lekker!

En raad eens, 1 dag rust en dan mogen we weer. DINSDAG 6 feb staat er weer een wedstrijd op het programma die eerder niet kon doorgaan. Laten we hopen dat we opnieuw zoveel enthousiast publiek mogen verwelkomen als vandaag! Bedankt voor de support!

Door: Jolin van den Berg