Artistiek Lemelerveld presenteert zich

Tijdens het Kunst-om-Dalfsen weekend van 4 en 5 mei is er op diverse plekken van alles te zien, te doen en te beleven. Op zes kunstzinnige locaties in en om Lemelerveld zijn kunstenaars verenigd om hun levenswerk tentoon te stellen en er vol passie over te praten. Het thema van dit jaar is: Vuur en Vlam.

We beginnen onze route in hartje Lemelerveld, alwaar in het Kulturhus vele kunstenaars hun waar hebben uitgestald; veelzeggende foto’s, schilderijen van ieniemienie steentjes op een borduurpatroon, keramiek waarin echte haren zijn verwerkt, glas in lood, fijnschilderwerk, vormen van wol, objecten uit een 3D-printer en tenslotte is er de mogelijkheid om zelf een aquarelletje te maken bij knutseljuf Janneke. En dit was ons eerste adres!

Maar goed dat het een heel weekend is, dan kunnen we tenminste alle zes adressen bezoeken. Op naar het volgende grote punt; Gasthoeve De Zonnebloem en het aangrenzende buurtkunstgenootschap ’t Zwarte. In dit gezelschap zijn er ook weer vele kijkjes in de creatieve keuken mogelijk. Via sluip-door-kruip-door kronkelpaadjes val je van de ene verbazing in de andere; speksteen, keramiek, pop-art, schilderijen, houtbewerking, ingelijste materialen met verlichting. Ook is er een vliegtuig(2) en een fiets met glas in lood. Er zijn wiskundige vormen en muziek middels natuurkundige wetten. Wat een diversiteit ligt hier verscholen in de bosjes.

Even opwarmen bij Gasthoeve De Zonnebloem die, ter gelegenheid van hun 10 jarig jubileum, de deuren van hun zorgboerderij dit weekend ook weer hebben open gezet.

We vervolgen onze route naar Keramiek in De Schuure. Er wordt gevijld, geschaafd, geboetseerd, gekneed en geknutseld. Ook hier weer verschillende kunstenaars die zich van hun beste kant laten zien; (sieraden van) glas, schilderijen met wol, hout- en steenbewerking en uiteraard Alina met haar prachtige keramiek.

Dan is het tijd voor een borrel, dus op naar De Wijnstaete voor een lekker glaasje wijn, muziek bij de behaaglijke houtkachel en mooie schilderijen die veel van het strand op Texel laten zien.

Het volgende kunstpunt is Het Rode Dak aan de Lemelerveldseweg; ook hier een prachtige uitstalling keramiek en de echte draai-/boetseertafel waarbij menigeen visioenen van de film “Ghost’ krijgt.

We eindigen onze route weer in het dorp bij Lies en Dre aan Prins Willemalexanderstraat. Wederom een complete verrassing van kunst in vele vormen; mandala’s en schilderijen, wijn- en bierbrouwers, ge-airbrushte motorkappen, trollen en houtbewerking, snuffelkussens van fleece, aquarelpotloodtekeningen en ga zo maar door. Het vlammetje is aangewakkerd.

Wat een pracht, wat een technieken, wat een mogelijkheden. Ondanks het gure weer, waren we oprecht in Vuur en Vlam!

tekst: MoDi   foto’s: Hans Heerink

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten