Anouk Zwakenberg wint Overijsselse Vrijwilligersprijs!

Vanwege Covid-19 is de vrijwilligerswaardering van de gemeente Dalfsen dit jaar anders dan anders. Om toch een blijk van waardering uit te spreken naar de vele vrijwilligers die onze gemeente kent kon men zelf mensen nomineren. Anouk is voorgedragen en een onafhankelijk jury heeft uiteindelijk drie winnaars gekozen waaronder onze eigen dorpsgenoot, Anouk Zwakenberg.

Anouk Zwakenberg, wie kent haar niet? Naast haar fulltime baan bij gemeente Zwartewaterland is ze al jaren actief bij Volleybalvereniging de Bevers. De laatste jaren zelfs als voorzitter maar komen ze ergens een teller of scheids tekort dan draait ze daar haar hand ook niet voor om. Tijdens de basisschooltijd van haar drie dochters heeft ze in de medezeggenschapsraad en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van de Regenboogschool haar steentje bij gedragen. Ook in de Brugkerk is ze nauw betrokken geweest bij het jeugdwerk waar ze ook de penningmeester van was. Verder is ze actief als vrijwilliger bij het Rode kruis. Zo organiseert ze workshops in onze eigen omgeving voor Reanimaatje. Op deze manier kunnen steeds meer mensen reanimeren en een AED gebruiken mocht dit nodig zijn. Maar zoals het vele vrijwilligers gaat vind ook Anouk naast al deze taken ook nog tijd om spontaan ergens haar tijd in de steken. Zo heeft ze dit voorjaar in samenwerking met andere vrijwilligers een actie georganiseerd waarbij de oudere, zelfstandig wonende ouderen in ons dorp werden verrast met een ‘Hart onder de riem’ pakketje. Door middel van een online dorpsquiz waaraan massaal werd deelgenomen door zo’n beetje het halve dorp werd er geld binnen gehaald waaruit deze pakketjes bekostigd konden worden. Een mooie opsteker voor iedereen in deze rare tijden.

Afgelopen donderdag, 26 november werd Anouk thuis verrast door Staten lid Jan Westert van de provincie Overijssel en vrijwilligersmakelaar van SAAM Welzijn Ivonne Saueressig met deze geweldige prijs. Dit was voor haar een complete verrassing en totaal niet verwacht. Natuurlijk staat deze prijs ook symbool voor alle andere vrijwilligers die Lemelerveld kent. Zonder deze vrijwilligers geen leefbaar dorp! Als elke vrijwilliger een ster kreeg werd het nooit meer donker!

Namens de redactie, van harte gefeliciteerd met deze prijs!

Zie hier het eerder persbericht met de oproep.

Tekst: Dorien Grootenhuis, Foto’s: Martin Zwakenberg

 

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

1 reactie op “Anouk Zwakenberg wint Overijsselse Vrijwilligersprijs!”

  1. Anouk…Van harte gefeliciteerd met jou dik verdiende prijs.Mooiere prijs kun je volgens mij niet krijgen.En wat er nog niet bij staat wil ik toch zelf even toevoegen.Ook stond Anouk bij mij op de stoep na een operatie.Dat waardeer is enorm.Anouk je bent een wereld vrouw.💪💪💪🌻🌷⚘🌹♥️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten