Alzheimercafé dinsdag 21 februari in Dalfsen

Op dinsdagavond 21 februari 2023 is er Alzheimer Café in Kulturhus De Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, 7721 BR Dalfsen. Mensen met (vermoeden van) dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden zijn dan van harte welkom.
Om 19.30 uur start het programma en de koffie staat vanaf 19.00 uur klaar. De avond duurt ongeveer tot 21.00 uur.

De Tweede bijeenkomst van het jaar staat in het teken van ‘Rouw, verlies & afscheid bij dementie’’. Voor een naaste begint het afscheid nemen en rouwen al lang voor de dood. Je partner lijkt zich steeds meer te vervreemden van de persoon die hij/zij ooit was en het contact wordt minder. Je neemt beetje bij beetje al afscheid. Dit verlies is vergelijkbaar met een rouwproces na het overlijden van een dierbare. Dit verwerkingsproces vóór het lijfelijk verlies heet anticiperende rouw maar vaak worden deze gevoelens niet herkend want…. Je naaste is er nog, toch ?

Spreker deze avond: Carolien Riemersma, geestelijke verzorger bij Centrum voor levensvragen.

Levensvragen raken de betekenis van het bestaan, de zin van het leven. Het zijn vragen die sterk kunnen opspelen wanneer iemand te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis, ongeneeslijke ziekte of een beperkte tijd van leven. Ook bij verlies van werk, partner of verlies van mogelijkheden door ziek zijn.

Wat is het Alzheimer Café?
Het Alzheimer Café is een fijne ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. In het alzheimercafé kan je tips en informatie krijgen over (omgaan met) dementie. Je kan er antwoord op je vragen krijgen, ervaringen uitwisselen met lotgenoten en er is ruimte voor sociaal contact.

Informatie
Voor informatie kunt u terecht bij:
Janny Velthuis, Mantelzorgconsulent Saam Welzijn, 06-11276383

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *