Afscheid bestuur Algemene Hulpdienst Graag Gedaan Lemelerveld

Op woensdag 15 september kondigde het bestuur van Graag Gedaan Lemelerveld bij de vrijwilligers aan dat er na 28 jaar een eind komt aan dit geweldige initiatief. Het bestuur gaat in goed overleg met Saam Welzijn op zoek naar een mogelijkheid om de taken goed over te dragen.

Al ruim 28 jaar zet Graag gedaan Lemelerveld zich vrijwillig in voor de inwoners van Leme-lerveld die het zelf even niet meer redden en in hun directe netwerk geen oplossing kunnen vinden voor hun probleem. De laatste jaren lag de nadruk vooral op de vervoersdienst, waar-bij inwoners naar het ziekenhuis werden gebracht of naar een andere afspraak in het dorp. Maar in het verleden zijn er ook zeer andere hulpvragen opgelost, zoals het sauzen van een huis, het waken bij iemand die op sterven lag of het oppassen bij een dementerende. Alles werd met veel plezier opgepakt vanuit het goede hart van de vrijwilligers.

De bestuursleden; Marion Koerhuis, Geke Pasman, Ge Schutmaat en Janny Huisman heb-ben in het verleden zelf ook regelmatig de handen uit de mouwen gestoken, maar nu de leef-tijd wat hoger begint te worden, zijn de grote klussen wel een beetje verledentijd. ‘Het is een mooie tijd geweest, maar nu is het ook mooi geweest’ verteld Marion Koerhuis. ‘Ik wilde al een tijdje afscheid nemen, maar mede door corona was dit steeds niet mogelijk’. Vandaag werden de bestuursleden in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen en een gezamenlijke lunch met de vrijwilligers.

De Algemene hulpdienst word de laatste jaren ondersteund door Saam Welzijn. Zij geeft aan uit te gaan zoeken hoe dit mooie initiatief wel doorgezet kan worden. Ariën Langejans, op-bouwwerker bij Saam Welzijn onderschrijft het belang van de Algemen Hulpdienst. ,,Inwoners worden geacht langer ‘thuis’ te blijven wonen. Er is vaak wel een mogelijkheid om huishoudelijk hulp in te schakelen, maar voor een relatief eenvoudige klus of tuinonderhoud zijn geen mogelijkheden. Ook de sociale vervoersdienst ondersteunt veel mensen die geen netwerk hebben om ‘even’ mee te gaan naar bijvoorbeeld het ziekenhuis. Wij gaan in gesprek met de vrijwilligers hoe we dit voort kunnen zetten, hier zijn wel al ideeën over’’.
Het bestuur heeft aangegeven tot 1 november door te gaan met haar werkzaamheden. Aanvragen voor vervoer of een klus kunnen tot dan ingediend worden bij Marion Koerhuis op telefoonnummer 0572 372549 of met Geke Pasman op telefoonnummer 0572 371989.

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Leeg Voor Facebook

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten