Afronding schatkistenproject DNA van Dalfsen

De historische verenigingen en de gemeente Dalfsen willen graag weten welke verhalen inwoners van de gemeente belangrijk vinden. Daarom zijn in september 2017 op  verschillende locaties in Hoonhorst, Dalfsen, Nieuwleusen, Oudleusen en Lemelerveld schatkisten geplaatst. Daarin kon iedereen suggesties voor bijzondere verhalen over de historie van de gemeente Dalfsen doen.

Een paar weken geleden zijn de schatkisten leeggemaakt. In totaal zijn zo’n 100 verhalen ingeleverd. Medewerkers van de Historische Verenigingen gaan nu met elkaar bekijken hoe deze verhalen het beste verteld kunnen worden. Om inspiratie op te doen volgden de betrokken medewerkers van de verenigingen in de week van de amateurkunst een inspirerende workshop van verhalenverteller Stan Fritschy. Hij vertelde de deelnemers hoe je het publiek boeien kan met verhalen.

Nu het schatkistenproject is afgerond, worden de kisten weer weggehaald. De Historische Verenigingen blijven uiteraard wel verhalen verzamelen. Heeft u een verhaal waarvan u vindt dat het bewaard moet blijven? Laat het weten. U vindt de contactinformatie van de verenigingen en de lokale werkgroepen op www.ouddalfsen.nl en www.palthehof.nl

 

Geef een reactie