AED 24/7 BEREIKBAAR regelmatig van levensbelang

AED op elk moment van de dag en de nacht bereikbaar is echt van belang. Ingeval iemand onwel wordt als gevolg van een hartprobleem is het van belang dat er zo snel mogelijk eerste hulp is. De eerste 6 minuten kunnen van levensbelang zijn. Als voor eerste hulp de inzet van een AED met reanimatie nodig is wil je wel dat deze snel beschikbaar is.

Dat de inzetbaarheid van een AED ook in ons dorp nodig kan zijn bleek afgelopen weekend nog eens weer, toen iemand in het centrum onwel werd en door vrijwilligers is gereanimeerd. De AED aan de buitenmuur van het Kulturhus was op loopafstand en direct beschikbaar.

EHBO-Vereniging Lemelerveld is in samenwerking met het Rode Kruis al een aantal jaren actief met het verzorgen van reanimatie lessen het promoten van de uitbreiding van het aantal AED apparaten. Tijdens de open dag van het Kulturhus op 4 oktober a.s. willen zij hiervoor extra aandacht vragen en informatie geven over de korte cursussen en de locaties van de AED’s in Lemelerveld. Op de website van de EHBO is ook een overzicht te vinden waar de AED in Lemelerveld te vinden zijn.

Tekst: Wim Heerink

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties

Sukerbiet op Social Media

Andere berichten