Activiteiten Kulturhus de Mozaïek

Het Kulturhus in Lemelerveld organiseert ook dit jaar weer verschillende activiteiten. Een kleine greep uit ons aanbod vindt u hieronder. Voor opgave en/of meer informatie kulturhus De Mozaïek, Kroonplein 58 Lemelerveld. Tel. 0572-370306 of info@kulturhuslemelerveld.nl

Houtsnijclub

Iedere woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur kunt u komen houtsnijden in het Kulturhus. Van elkaar leren en ervaringen uitwisselen is het doel. U moet zelf voor materiaal zorgen verder zijn er geen kosten aan verbonden. Lijkt u dit ook wel wat kom dan rustig een keer kijken bij de dames en heer. Ze vertellen u graag over hun hobby en kunnen u meteen wat laten zien. We starten woensdagmiddag 5 oktober.

Koken voor Kerels!

Er zijn weer plekjes vrij voor de cursus Koken voor Kerels. Onder enthousiaste leiding van Edith Westendorp van kookstudio Eetit kunnen echte kerels komen koken.  Veel leren, lachen, en natuurlijk eten zijn de steekwoorden van deze avonden. U krijgt veel uitleg over technieken en ingrediënten en staat vooral zelf veel te koken.

Voor zowel de beginnende kok als mannen met meer ervaring valt er in deze cursus veel inspiratie op te doen.  De avonden staan gepland op woensdagavond 26 oktober en 7 december. Aanvang 18.00 uur, dan beginnen we met een kopje soep. Tip: eet voor die tijd niet te veel want alles moet aan het einde van de avond ook weer op!

Nordic walking

Iedere 1e woensdag van de maand wordt er door een groepje Nordic wandelaars gewandeld in de prachtige omgeving van Lemelerveld. Om 13.00 verzamelen we bij het Kulturhus om daarna met de auto eerst een stukje op pad te gaan naar een mooie wandelroute door het Sallandse landschap.

We wandelen ongeveer anderhalf uur en drinken tussendoor (op eigen kosten) een kopje koffie. Er zitten verder geen kosten aan verbonden. Opgeven is niet nodig. Dus trek je wandelschoenen aan, haal je stokken tevoorschijn en gaan! Eerst volgende keer is woensdag 5 oktober. Een auto is niet perse nodig, we stappen bij elkaar in.

Eetcafé

Iedere 14 dagen organiseren wij een eetcafé in het Kulturhus. Gezellig samen aan tafel voor een klein bedrag. De vrijwilligers staan klaar om u van een lekkere maaltijd te voorzien. Het eetcafé is voor iedereen die het gezellig vindt om met anderen mensen samen te eten.  Oud, jong, alleenstaand of echtpaar iedereen is van harte welkom. Het eetcafé is in de even weken op vrijdagavond om 17.30 uur. Graag van te voren opgegeven door uw naam op de lijst te schrijven. De lijst vind u op de balie van het infopunt in het Kulturhus.

Inloop spreekuur GGD

Iedere donderdagmorgen van 9:00 uur – 9:45 uur is er een inloopspreekuur bij de GGD Jeugd en Gezondheidszorg. Wilt u graag even extra komen wegen of meten of heeft u een vraag voor de verpleegkundige kom dan rustig langs. Let op; donderdag 20 oktober vervalt (i.v.m. herfstvakantie) en per 3 november wijzigen de tijden (structureel) van het inloopspreekuur: 8.30-9.15uur.

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *