ACTIE VAKANTIETAS: HELPT U MEE?

Het duurt nog even maar dan staat de zomervakantie alweer voor de deur. Heeft u al plannen gemaakt? Het is weliswaar nog geen zomer maar velen hebben de zomervakantie al geboekt. Ver weg of dichtbij of misschien gaat u dit jaar wel gezellige dagjes uit met het hele gezin. In ieder geval leuke dingen om naar uit te kijken. Alleen, met z’n tweeën of samen met uw gezin heeft u al veel voorpret.
‘Maar….het zal maar zo zijn…….. Je vriendjes en vriendinnetjes hebben al vele leuke verhalen over de vakantieplannen die ze thuis maken met het hele gezin…… En jij? ….. Jij zit stilletjes in een hoekje van de klas……. Want je weet dat jij in de zomervakantie niet op vakantie gaat zoals je klasgenootjes……….. Jij blijft achter in een stille straat en dan kunnen zes weken zomervakantie heel lang duren……..

Ook in onze eigen gemeente zijn er steeds meer kinderen uit kwetsbare gezinnen die helaas niet op vakantie kunnen of een dagje uit kunnen gaan. Wanneer klasgenootjes erop uit trekken, blijven zij achter. Een lange zomervakantie kun je dan hebben. Kindertas Dalfsen is daarom al druk bezig met de voorbereidingen voor de actie Vakantietas in alle kernen van de gemeente Dalfsen, waaronder Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Hoonhorst en het buitengebied. Dit doen wij o.a. in samenwerking met de diaconieën van de kerken in Nieuwleusen.
Met de Actie Vakantietas van Kindertas Dalfsen willen wij kinderen uit gezinnen die rond de armoedegrens leven graag verrassen met een rugzak vol verrassingen voor de zomervakantie. De rugzak willen we graag vullen met zomerspeelgoed, schoolspulletjes, spellen en ijscobonnen voor het hele gezin.

Ook dit jaar hopen wij deze kinderen weer een fijne start van de zomervakantie te geven. We hebben dan ook zeker uw hulp nodig om aan alle vraag te kunnen voldoen. Alleen met uw hulp kunnen we ervoor zorgen dat we al deze gezinnen in de week voor de zomervakantie een Vakantietas kunnen brengen.
Wilt u een kind (0 t/m 12 jaar) een vakantietas geven? Meldt u zich dan aan voor deze actie. Het is dan de bedoeling dat u zelf een cadeautje koopt (ter waarde van ongeveer € 12,50) voor een kind aan de hand van een strookje met gegevens van het kind. Op deze manier kunt u praktische ondersteuning geven aan deze actie.

Hoe kunt u meedoen?
Stuur een email naar kindertasdalfsen@outlook.com met vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer. U krijgt dan alle informatie thuisbezorgd.
In de kerken in Nieuwleusen zullen op zondag 2 juni ook strookjes uitgedeeld worden en ontvangt u de benodigde informatie.

Daarnaast zijn wij ook hard op zoek naar SPONSOREN! Wilt u de actie Vakantietas financieel ondersteunen zodat we iets extra’s in de tas kunnen doen? Dan kan dat door uw bijdrage over te maken op het bankrekeningnummer NL 66 ABNA 0109 944216 t.n.v. Noodfonds Dalfsen o.v.v. ‘Actie Vakantietas’ U kunt ook doneren via de doneerknop op de website, www.noodfondsdalfsen.nl . (Project Kindertas Dalfsen) of via de bijgaande QR-code.

Door uw bijdrage kan straks elk kind in Dalfsen een fijne start van de zomervakantie hebben. Maar dat kunnen we alleen samen met uw hulp! Helpt u mee?

Kent u gezinnen die voor deze actie in aanmerking kunnen komen? Wilt u hen dan informeren over deze actie en/of meldt dit bij ons door een email te sturen naar ons. We willen heel graag niemand “vergeten”……. Voor veel ouders is het een lastige stap om zich aan te melden voor deze actie. Maar iedereen kan in een situatie komen waarvan je eerst dacht: ‘dit overkomt mij niet’. En dan toch door tegenslagen of verdrietige gebeurtenissen kan alles zomaar ineens veranderen. Dan is het zo fijn om te weten en te merken dat je er niet alleen voor staat, maar dat we in een dorp wonen waar mensen naar elkaar omzien.

Ook kunt u het hele jaar door NIEUW speelgoed inleveren bij Kindertas Dalfsen. Of misschien wilt u wel een keer een sponsoractie voor Kindertas Dalfsen organiseren binnen uw bedrijf, organisatie of school. Wij denken graag met u mee. Op de hoogte blijven van onze acties kan door ons te volgen op Facebook of Instagram. Ook op onze website staat veel informatie.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met de organisatie, Marian Bekedam, kindertasdalfsen@outlook.com of 06 10 53 83 30

Deel dit: