ACON Kerstwandeling: Ondanks het weer een superopkomst!

De weergoden waren ons afgelopen zondag niet heel goed gezind maar dat mocht de pret niet drukken voor de ongeveer 700 deelnemers van dit jaarlijkse Team Sukerbiet evenement. Voorzien van stevige stappers en een rode kerstmuts konden ze genieten van een mooi uitgezette route op de Lemelerberg.

Onderweg kwamen ze de herauten tegen die hen vertelden dat ze op pad moesten om ingeschreven te worden. Verderop legden de engelen uit dat de weg naar de stal gevonden kon worden door het volgen van de sterren. Elke ster was voorzien van een letter en zo een woordpuzzel die door de kinderen opgelost kon worden. Aangekomen bij de 3 wijzen werd de Bijbelse kennis op de proef gesteld en kon daarna de weg vervolgd worden richting de herders en de schaapskudde van Landschap Overijssel.

Dat leverde uiteraard weer mooie fotomomentjes op. Via de midwinterhoorn blazers eindigde de route bij de stal waar de echte baby Jezus (Jaime Schippers) in de kribbe lag onder de grote kerstster. Rondom de stal konden de wandelaars genieten van gratis pannenkoeken en zich opwarmen met warme chocolademelk, snert, glühwein en vlees van de BBQ/Smoker.

Muzikale ondersteuning was er de hele dag van Voices uit Lemelerveld en de Stuwzangers uit Vilsteren. De menvereniging zorgde via een ritje met paard en wagen ervoor dat de beentjes het laatste stuk terug naar de parkeerplaats rust konden houden.

Het volledige inschrijfbedrag van dit Team Sukerbiet evenement gaan naar KWF Kankerbestrijding d.m.v. onze deelname aan Alpe d’HuZes op 6 juni 2019.

Deze kerstwandeling was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de inzet en steun van de volgende vrijwilligers, verenigingen en bedrijven: ACON als hoofdsponsor van dit evenement, de jongste figurant Jaime Schippers, kerstengelen Tesse en Rinze, Voices, Stuwzangers, midwinterhoornblazers Bert en Jan Wieger, Menvereniging en Landschap Overijssel. Daarnaast de familie Warmelink voor het beschikbaar stellen van de ezel, Vechtdalkok (BBQ/Smoker), KokkieBikes (tenten), Ten Broeke Lemelerveld (tenten), Orbea/Rutger ter Laak (tenten), Scouting (vuurpan) en 123verhuur Raalte (Dixi) waarvoor onze hartelijke dank.

Tevens willen wij alle deelnemers bedanken dat zij het slechte weer hebben getrotseerd en zodoende hebben gezorgd voor een mooie bijdrage voor KWF.

tekst Hans Jansen   foto’s Hans Heerink

Geef een reactie