9 Jubilarissen bij brandweer Lemelerveld

Vrijdagavond 6 jan heeft weer (na twee coronajaren) de jaarlijkse korpsavond/nieuwjaarsbijeenkomst van de brandweer plaatsgevonden. Tijdens deze gezellige avond in de Pub bij Reimink werden verschillende leden van het korps in het zonnetje gezet vanwege bewezen diensten. Maar liefst 9 jubilarissen hebben een oorkonde met de bijbehorende onderscheidingen mogen ontvangen van burgemeester Erica van Lente en plv directeur Veiligheidsregio Ijsselland Michel Thijssen.

De avond werd geopend door postcommandant Gerard Heerink die terugkeek op het afgelopen jaar. 2022 was een jaar met 63 uitrukken voor zowel brand als hulpverlening. Hij sprak alle jubilarissen toe en zette ze allemaal in het zonnetje. Aan het eind van zijn toespraak moest hij de microfoon afstaan want Gerard was ook 1 van de jubilarissen. Hij kreeg een mooie toespraak de onderscheiding met oorkonde en werd gefeliciteerd voor 35 jaar brandweerdienst door plv directeur Veiligheidsregio Iisselland Michel Thijssen.

Er werden 3 nieuwe korpsleden verwelkomt, Dani Brandwacht, Dave Kiekebosch en Martijn Kemerink die bezig zijn om de benodigde diploma’s te behalen.

De jubilarissen zijn: Bennie Kleinjan, John van Kampen en Frank Overgoor (niet op de foto) 20 jaar in brandweerdienst, Erik Wesseling 25 jaar, Gerard Masman, Lex van den Berg en Ronnie Eilert 30 jaar,  John Exel en Gerard Heerink allebei 35 jaar in brandweerdienst.

In 2023 bestaat het brandweerkorps Lemelerveld 75 jaar en dit zal gevierd worden! Op 3 juni zal het korps de brandweerwedstrijden organiseren die jaarlijks landelijk gehouden worden. Ook zal een 112 demonstratie dag worden georganiseerd, hiervan is de datum nog niet bekend.

Foto’s: Marcel van Saltbommel

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *