7ᵉ Multimate Sukerbiet Trailrun: ‘Mooie trail, loodzwaar, wel genieten’

Op zondag 2 februari 2020 durfden 329 deelnemers de uitdaging aan tijdens de 7e editie van de Multimate Sukerbiet Trailrun. De start was dit jaar vanaf Camping de Lemeler Esch waar de deelnemers desgewenst vooraf hadden kunnen overnachten. De nacht en ochtend voor de start had het fors geregend zodat het parcours als pittig kan worden omschreven.

In totaal 164 lopers (dames en heren) vertrokken voor de afstand van elf kilometer. Aangezien niet alleen de startlocatie maar ook het parcours dit jaar iets was veranderd, bleek de afstand uiteindelijk iets langer dan elf kilometer. Wilma van der Geer uit Zwolle finishte als eerste dame in 59.45, op de voet gevolgd door Jolanda Van Dam – Dijk uit Lemele. John Brinkman uit Nieuwleusen finishte als eerste heer in een tijd van 55.02; Rolf Nijboer uit Dalfsen werd tweede.

Het parcours van de 25 kilometer bereikte maar liefst drie maal het hoogste punt van de Lemelerberg en heeft daarmee 350 hoogtemeters. Voor deze afstand verschenen 165 lopers aan de start. In training voor een tocht van maar liefst 100 kilometer werd de eerste plaats bij de dames een prooi voor Arenda Könnecke uit Nijverdal; Lidia Meijer uit Hollandscheveld werd tweede. Bij de heren bereikte Willem Wijma uit Leeuwarden als eerste de finish in 1.45.54; ‘good old’ Aard van der Vinne uit Dedemsvaart werd tweede.

De ruim dertig vrijwilliger van (en rondom) Team Sukerbiet konden terugkijken op een geslaagd evenement. Ook de reacties van de deelnemers waren lovend: ‘Mooie trail, loodzwaar, wel genieten’, ‘Was een heerlijke en pittige trail! Bedankt voor de prima organisatie en toffe route.’, ‘Super leuke trail. Super leuke route! Goede organisatie!’

Team Sukerbiet heeft na de SealEco MTB Challenge en de Acon Kerstwandeling met de opbrengst van dit derde evenement weer een mooie aanvulling voor haar deelname aan de Roparun dit jaar. De Roparun is een evenement waarbij deelnemer, in teamverband, van Parijs naar Rotterdam hardlopen en daarmee een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

foto’s: Hans Heerink

Geef een reactie