6e plek voor de Bevers (D-team) op het NOJK

Zaterdagmorgen stappen de meiden vol goede moed in het speciaal voor hen geregelde busje. Op naar Wognum in Noord Holland. Ze worden om half 8 vanaf het Kroonplein uitgezwaaid door hun ouders. De sfeer zit er goed in en er wordt volop gezongen in de bus. Er wordt nog even gestopt om de benen te strekken en voor een doldwaze “fotoshoot” langs de dijk.

Na een lange rit is het tijd de spieren los te maken. De koppies beginnen nu toch wat meer gespannen te worden. De eerste wedstrijd tegen Dynamo/Tubbergen beginnen de meiden ijzersterk. Dit weten ze super goed vast te houden en door mooi aanvallend spel lopen ze uit naar 21 – 16.  De tegenpartij lost een time out in maar dit had gelukkig onvoldoende effect. De bevers weten hun voorsprong te behouden en de eerste set wordt afgesloten met de stand 25 – 21.

In de tweede set kijken de bevers al snel tegen een achterstand aan. Toch vechten ze zich terug door goed aanvalsspel en het halen van onmogelijke ballen van de vloer. En wordt het 10 10. Daarna weet de tegenpartij helaas uit te lopen naar een stand van 17 – 13. Hoewel de meiden zich wederom in de wedstrijd knokten en veel punten wisten te scoren met de  aanval en goed “stofzuigerwerk” om de bal maar in het spel te houden werd de set verloren met 20- 25.

De tweede wedstrijd begon de tegenpartij, Flamingo’s/ Gennep sterk met tactisch spel, met veel ballen kort achter het net. Na de time out (6-10) vechten de meiden zich terug, goed aangemoedigd door de nagereisde supporterskaravaan. Bij 13 – 13 vraagt tegenpartij een time out aan. Na de time out loopt de tegenpartij weer enkele punten uit. Door tactisch spel van de tegenpartij en de ballen te dicht op het net trekken de Bevers aan het kortste eind. Door met name aanvalskracht kruipen we toch nog puntjes dichterbij maar de set eindigt in 21-25.

De tweede set is de spanning te snijden, want het loopt in het begin continu gelijk op. Daarna lopen de Bevers door mooi aanvallend spel steeds verder uit en weten ze de set te winnen met 25 – 17.

De derde wedstrijd treffen we een scheidsrechter die goed let op technische en net fouten. De Bevers laten de tegenpartij, Dros-Alterno/ Apeldoorn ook teveel het spel maken. Het is duidelijk dat de zenuwen de meiden parten spelen. Na de wissel Vere voor Babet loopt het weer beter, maar toch blijven de Bevers tegen een achterstand aankijken. Na tweemaal een time out bij 15 – 21 en 19 – 24 mocht het niet baten. De set werd verloren met 21 25.

De tweede set blijft de tegenpartij ons steeds een paar punten voor en proberen de Bevers de aansluiting te vinden. Dit lukt bij een stand van 12-12 maar daarna loopt de tegenpartij toch uit naar een voorsprong van 18-14. Hierna lukt het de meiden nog om terug te komen naar een gelijkstand bij 18-18. Maar helaas met een eindstand van 25-20 wordt deze tweede set ook verloren.

Helaas geen kruisfinales voor de Bevers. Super jammer, maar super spannend om mee te maken en een geweldige ervaring voor deze jonge volleybal talenten, een ervaring om nooit te vergeten.

Een mooie 6e plek van Nederland in deze leeftijdscategorie, een resultaat om supertrots op te zijn!

 

Geef een reactie