6e editie Multimate Sukerbiet Trailrun: een echte uitdaging

Zondag 10 februari trotseerden zo’n 300 deelnemers de wind en regen tijdens de 6e editie van de Multimate Sukerbiet Trailrun. Tijdens de start vanaf Streekrestaurant de Vechtdalkok in Dalmsholte was het eindelijk droog, maar de regen van de afgelopen tijd had het parcours op de Lemelerberg er niet makkelijker op gemaakt.

Ook waren op veel plekken de sporen zichtbaar en voelbaar van de machines die bezig zijn met de enorme boskap op de berg. Deze editie was dan ook niet de makkelijkste, maar na afloop konden de deelnemers het parcours en de organisatie wel waarderen. “Tot volgend jaar” was dan ook een veel gehoorde opmerking.

De snelste tijd op de 11 km bij de heren werd gelopen door Thomas en Sander Bennink uit Broekland. Ze liepen als tweeling exact dezelfde tijd; 42 minuten. De snelste dame op deze afstand was Jolanda Van Dam – Dijk uit Lemele die de 11 km liep in 47 minuten.

Erwin Akkerman uit Meppel was de snelste bij de heren op de 25 km in 1 uur en 35 minuten. De snelste dame op deze lange afstand was Wilma Van der Geer uit Zwolle die het zware parcours in 2 uur en 4 minuten volbracht.

Team Sukerbiet heeft na de SealEco MTB Challenge en de Acon Kerstwandeling met de opbrengst van dit derde evenement weer een mooie aanvulling voor KWF – Alpe d’HuZes.

Op 6 juni gaan we met Team Sukerbiet de Alpe d’Huez beklimmen om daarmee onze bijdrage te leveren in de strijd tegen kanker.

tekst: Hans Jansen foto’s: Hans Heerink
foto’s van de start
foto’s op de hei
foto’s op de berg

 

Geef een reactie