500 Euro extra energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen

Het Rijk maakt nog eens extra geld vrij om inwoners met een laag inkomen een aanvullend bedrag van 500 euro te geven. Dit geld komt bovenop het bedrag van 800 euro dat inwoners al hebben ontvangen. Dit bedrag wordt in de gemeente Dalfsen in het najaar overgemaakt aan iedereen die al eerder de energietoeslag ontving. Inwoners hoeven hier niets voor te doen: het bedrag wordt automatisch op de rekening gestort.

De afgelopen maanden verstrekte de gemeente Dalfsen aan huishoudens met een laag inkomen een energietoeslag. Het ging om een bedrag van 800 euro. Dit bedrag is bedoeld om de sterk gestegen energierekening te kunnen betalen. Veel mensen hebben door de energiecrisis een veel hogere energierekening en kunnen die niet betalen van hun normale inkomen. Daarom hebben zij een aanvulling gekregen.

Alsnog energietoeslag aanvragen

Inwoners die denken ook voor deze toeslag in aanmerking te komen, omdat zij een laag inkomen hebben (max 120% van de bijstandsnorm) kunnen nog steeds de energietoeslag aanvragen. Zij ontvangen dan 1300 euro aan toeslag. Op www.dalfsen.nl kunnen inwoners een aanvraag indienen. De energietoeslag kan nog tot het einde van 2022 worden aangevraagd.

Energie besparen

Naast de energietoeslag is het ook mogelijk gebruik te maken van energiebesparende maatregelen. Voor meer informatie en advies over energie besparen is er een energieloket, te bereiken via www.duurzaambouwloket.nl/dalfsen. De adviseurs van het energieloket helpen u graag, het advies is altijd gratis en onafhankelijk. De adviseurs zijn te bereiken via 0529 – 208 007 of info@duurzaambouwloket.nl.

Het is ook mogelijk om u aan te melden voor gratis hulp om energiebesparende maatregelen te nemen in uw woning. Een bespaarhulp komt dan langs en bespreekt de mogelijkheid en kansen. Als u de maatregelen niet zelf kunt uitvoeren, proberen wij klussers/vrijwilligers te vinden die deze werkzaamheden gratis voor u uitvoeren. De gemeente betaalt de materialen. Deze actie is opgezet door GKv “Het Kruispunt”, Dorpen van morgen en de gemeente Dalfsen. Aanmelden kan door te mailen naar duurzaamdalfsen@dalfsen.nl.

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *