43e Wandeldriedaagse goed van start

Een gezellige drukte bij de Sporthal. Heel veel kinderen en ouders staan in de startblokken om de 43e Wandeldriedaagse te gaan lopen. Het weer is prachtig. Een lekker zonnetje en een frisse wind. Perfecte omstandigheden voor dit evenement. Hoeveel er precies deelnemen is nog niet bekend omdat dinsdagavond ook gestart kan worden. Woensdagavond is de inhaalavond.

De Wandeldriedaagse wordt georganiseerd door de samenwerkende basisscholen van Lemelerveld. Zo’n 15 vrijwilligers, waaronder een 7 tal verkeersregelaars, houden zich hiermee bezig. De sfeer is uitstekend. Iedereen heeft er zin aan. En de weersverwachting voor de komende dagen ziet goed uit. Dinsdag nog weer een prachtige dag, woensdag en donderdag iets koeler. Prima wandelweer.

De eerste avond gaat de route richting Knuvendijk. Bij boerderij Simons is een stop, vooral van belang voor de allerkleinsten. Ze kunnen daar als ze willen “koeien knuffelen” en ze krijgen een ijsje. Morgenavond gaat het richting Dalmsholte. Woensdag richting Raalte en donderdag de slotavond richting De Strenkhaar.

Er kan 5 en 10 kilometer gewandeld worden. Donderdagavond start de groep die 10 km. loopt om half zes en de groep van 5 kilometer om kwart over 6 zodat allen ongeveer tegelijkertijd bij Het Anker aankomen. Daar worden ze verwelkomd door Polyhymnia.

tekst: Annet Schoorlemmer   foto’s Hans Heerink

Geef een reactie