40 Jaar “drive inn”

De “drive inns” schieten op dit moment als paddenstoelen uit de grond. Voor velen noodgedwongen. Maar in veel gevallen komt het ook goed uit  dat er ooit iemand het fenomeen “drive inn” bedacht heeft. Zo ook in het geval van Gerrit Hulsink die donderdag 30-12-2020 na 40 jaar lid van de vrijwillige brandweer geweest te zijn afscheid nam van brandweer Lemelerveld. Normaliter is een afscheid van de brandweer als dit, een oefenavond met familie erbij. Zij fungeren dan als figuranten of slachtoffers tijdens een reguliere oefenavond. Om het voor Gerrit toch een speciaal afscheid te maken werd er gisteravond een “drive inn” georganiseerd, geheel volgens de corona richtlijnen.

Met uitvergrootte foto’s, in de loop van de jaren gemaakt door brandweer huisfotograaf Martin en Veiligheidsregio Ijsselland fotograaf M van Saltbommel werd er een bezoek gebracht aan Gerrit aan de Koetsierstraat. Op 1.5 meter afstand werd er afscheid genomen en werd Gerrit door zijn collega’s bedankt voor zijn nooit aflatende inzet en zijn bijdrage. In korte bezoekjes van 20 minuten in Gerrit’s achtertuin werd terug geblikt op bijzondere en voor hem speciale uitrukken en veelvuldig kwam Gerrit’s humor ter sprake. Dit zal nog erg gemist gaan worden.

Voor wie nog wat wil zien van zijn inzet over de afgelopen 40 jaar kan een dezer dagen een wandelingetje maken door de Koetsierstraat waar de foto’s in de versierde voortuin staan.

Een speciaal moment voor Gerrit was de videoboodschap van burgemeester Erica van Lenthe. Zij had speciaal voor hem deze boodschap gemaakt die door commandant Gerard Heerink en door teamleider repressie oost; Erik Pluim van Veiligheidsregio IJsselland, overhandigd werd. Naast alle officiële onderscheidingen was dit een welkome verrassing!

Tekst: Brandweer Lemelerveld, Foto’s: Martin Zwakenberg

 

Deel dit:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *