4 Lemelerveldse meiden gana Ghana

In augustus 2020 gaan vier meiden uit Lemelerveld naar Ghana om drie klaslokalen te bouwen met de organisatie World Servants(WS) in het dorp La-Atari: Tabitha Duim, Maartje en Jakolien van der Hulst en Elianne de Roo  Met de bouw van drie nieuwe klaslokalen kunnen de kinderen naar school, ook wanneer het regent. Hiermee wordt het onderwijs verbeterd en krijgen de kinderen een beter toekomstperspectief. In een paar weken tijd wordt met de lokale bevolking en 28 jongeren van de organisatie een school gebouwd van 3 klaslokalen. Geen luxe maar een aantal muren metselen met door de bewoners gebakken stenen, een dak erop en een paar deuren.(De onderwijzers zijn daar wel effen wat sneller tevreden dan in Nederland). Na een lange voorbereiding door WS wordt in mei begonnen met de fundering en worden de lokalen in augustus gebouwd. Onze Lemelerveldse bouwvakkers overnachten in de naastgelegen bestaande bebouwing. Geen luxe maar gewoon slapen op een matje op de grond en de smartphone moet ook thuis blijven. Vakantie vieren is er niet bij:om zes uur opstaan, van 8 uur tot 5 uur  op de bouw en dat zes dagen in de week. Verder moet de korte broek thuis blijven(cultuur) dus het wordt zweten.

In totaal moeten ze een sponsorbijdrage van bijna €10.000 ophalen. (De eerste twee duizend zijn al binnen) Dit geld gaat allemaal naar het project. Daarvoor hebben ze al de nodige acties gestart:

  • Recent hebben ze een Wilhelmina-pepermuntactie in de kerken gehouden,
  • Ook hebben ze al een kerstpakketten verkocht aan bedrijven
  • ze staan op de kerstmarkt in Brugstede (13 december)
  • gaan ze bollen verkopen in het voorjaar van 2020
  • verder staan op de planning: een kledingactie, benefietconcert en een aardappel- en een statiegeldactie.

De dames zijn alle vier niet in Lemelerveld geboren en zijn nog niet bekend met de vrijgevigheid van ons dorp. En dan is een stukje op sukerbiet en de Lemelervelder dé plek om naamsbekendheid te krijgen voor hun actie. Als ze bij u aanbellen laat u ze niet in de kou staan maar geef met gulle hand.En mocht u wat meer info willen over de acties en World Servants kijk dan op:

Actiegroep Lemelerveld World Servants (https://www.facebook.com/search/top/?q=actiegroep%20lemelerveld&epa=SEARCH_BOX)

Of op https://www.worldservants.nl/

Tekst: Willem van Trui