25-jarig jubileum TIFA Lemele

Op 5 juli 2024 bestond timmerfabriek TIFA Lemele precies 25 jaar.

Het bedrijf kan terugkijken op een gezellige dag in een ontspannen setting. Het was inspirerend om de deuren van de timmerfabriek open te zetten voor relaties, collega’s, familie, vrienden en buren.

TIFA Lemele werd op 5 juli 1999 opgericht, omdat er vanuit de werkplaats van het aannemingsbedrijf steeds meer houten kozijnen en prefab elementen geproduceerd en geleverd werden aan andere collega-aannemers. Dit heeft in de afgelopen 25 jaar geleid tot een moderne, innovatieve timmerfabriek die aan alle keurmerken binnen de timmerindustrie voldoet.

TIFA Lemele kenmerkt zich als een echt familiebedrijf. De laatste 10 jaar wordt de koers bepaald door Anton Exel jr. Door het lef om te blijven investeren en innoveren is het bedrijf door de jaren heen flink gegroeid tot een hedendaagse, moderne en geautomatiseerde timmerfabriek waar momenteel zo’n 50 medewerkers werkzaam zijn.

Vertrouwen in de toekomst is er zeker: het bouwen met hout is nog volop in ontwikkeling en gaat een belangrijke bijdrage leveren om de CO2 voetprint voor de bouw te verbeteren. Speerpunten voor de komende jaren zijn het gebruik van bio-based bouwmaterialen en circulair bouwen. Ook de robotisering van productieonderdelen staat hoog op de agenda; zo loopt er een proef met een spuitrobot in samenwerking met Hogeschool Windesheim.

Tijdens de relatiedag was er natuurlijk aandacht voor bijzondere projecten die de afgelopen jaren in Lemele zijn geproduceerd en door heel Nederland zijn gemonteerd. Een mooi voorbeeld hiervan was het realiseren van het Japans paviljoen op de afgelopen Floriade in Almere.

“Terugkijken op de afgelopen 25 jaar vervult ons met gepaste trots, maar plannen blijven maken voor de toekomst houdt ons actief en scherp!” zegt Anton. “Bouwen doe je samen. Samen met je opdrachtgevers en toeleveranciers, maar zeker ook met je medewerkers. Dat maakt ons dagelijks werk zo leuk!”

Foto’s: Hans Heerink

 

Deel dit: