150.000 euro voor verenigingen en stichtingen in de Vaart en Vechtstreek

‘Jaaah…. 550 eurootjes’, roept Mark-Jan Scholten van stichting Dibbes. ‘Lekkuhrr hoor, die Clubkas Campagne. Daar kunnen we heel wat kinderen blij mee maken’, roept hij op vrijdagavond 13 april in het Rabokantoor van Ommen. In drie kantoren konden verenigingen en stichtingen vrijdagavond hun donaties ophalen. Rabobank Vaart en Vechtstreek verdeelde € 150.000,- onder het kloppend hart van de samenleving.

De glazen bier worden nog eens gevuld door Mark-Jan en zijn maten uit Lemele. ‘Proost’, klinkt het ferm uit de kelen. Samen op de foto voor het #clubhart bord. Gebroederlijk knutselden ze een ludiek filmpje in elkaar. Over die cowboy in het café, die afrekenen wilde, maar z’n portemonnee leeg had. Even later hopt ‘ie met z’n paard over de Vechtbrug, op weg naar de Rabobank om te pinnen. Trots showen de mannen het Western filmpje op hun mobieltje. ‘Gaaf he, zelf bedacht. Avondje brainstormen, biertje erbij. Dan komen we tot mooie dingen’, lacht Mark-Jan fier. Een dag later zouden ze nog bezoek krijgen van het karakteristieke Rabo Volkswagenbusje voor de bonusprijs van maar liefst € 2.000 voor de meest creatieve campagne.

Blije gezichten

Stichting Dibbes organiseert het Lemele City BBQ Festival en besteedt het geld aan de gratis entree voor kinderen tot en met twaalf jaar. Zo waren er heel wat verenigingen en stichtingen voor goede gemeenschapszin in touw afgelopen vrijdagavond. 387 cheques lagen er klaar in de drie kantoren van Dalfsen, Ommen en Hardenberg. Gezellig sfeertje, ludieke inloopavonden. Een hapje, drankje, entertainment en oranje ballonnen met een beetje geknal voor extra vertier. ‘We hebben dit jaar de opzet van de finaleavond veranderd. Geen grote feestavond op één locatie, maar een inloopavond op onze drie kantoren. Kleinschaliger en dichterbij. Ons kent ons. Gezellig kennismaken met elkaar en de Rabo gezichten uit de kernen die de cheques uitreiken. We zien alleen maar blije mensen, daar houden we van’, aldus adviseur marketing & communicatie Lianne Vlieger.

Daarnaast werden op zaterdag 14 april de bonusprijswinnaars verrast met een bezoek van Rabobank met de retro Volkswagenbus. De hele dag door werd live op Facebook bekend gemaakt wie de bonusprijswinnaars waren. ZPV de Grunte, Stanley Groep Hardenberg, Jeugdkoor Animato, Scouting Gold’n Zende Nieuwleusen en handbalvereniging LHC ontvingen allemaal een extra bijdrage van € 2.000 voor de meest jeugdige campagnes. Naast Stichting Dibbes ontvingen ook Scouting Dedemsvaart, Historische Vereniging Avereest, Muziekvereniging Soli Deo Gloria Ommen en volleybalvereniging DAC uit Dedemsvaart een mooie cheque van € 2.000 voor de meest creatieve campagnes.

Stemmen

Er deden in totaal 387 verenigingen en stichtingen mee. Bijna tienduizend leden van de bank stemden op de initiatieven en volgens die stemmen werd er € 150.000,- verdeeld in het werkgebied. ‘Verenigingen zijn het kloppend hart in de samenleving. Op deze manier versterken we hun doelen en helpen we mooie clubdromen realiseren.’

De verdeling voor de Lemelerveldse deelnemers is als volgt:

LEMELERVELD

Natuurbad Heidepark € 1.031,62

Auto van Ewijk – LHC € 778,48

Muziekvereniging Polyhymnia € 743,09

VV Lemelerveld € 639,66

De Paria’s € 568,89

Scouting Lemelerveld € 568,89

Simpel € 479,06

Volleybalvereniging De Bevers € 457,29

C.V. Brasil Lemelerveld € 440,95

IJsbaan Lemelerveld € 421,90

EHBO-vereniging Lemelerveld € 386,52

Tienerclub Lemelerveld € 315,75

Stichting Feesttent Lemelerveld € 310,30

Zangvereniging Con Amore € 293,97

Stichting festiviteiten Lemelerveld € 255,86

Stichting Koningsdag Lemelerveld € 225,92

cv Goed te Passe € 223,20

Sportvereniging VZOD € 201,42

Paardensportvereniging Lemelerveld € 198,70

Toneelvereniging Plankenkoorts Lemelerveld € 144,26

Spinning Lemelerveld € 68,05

Kunst onder de Bomen! € 46,27

Stichting ACON € 2,72

Clubkas_2

Geef een reactie