11 boerderijen met de grond gelijk gemaakt

Vrijdag was al weer de laatste dag van de timmerweek….snik….snik. Dus slopen van al die mooie bouwwerken, en de rommel opruimen.

Na de Pasapas was het oppassen voor iedereen want met bruut geweld werden complete boerderijen omgeduwd c.q. in elkaar geslagen. De goede pallets werden naar het midden van het terrein gebracht en opgeladen op een paar enorme platte wagens.

Dat ook de timmerweek duurzaam bouwt blijkt wel uit het feit dat de pallets geen tweede maar zelfs een derde leven tegemoet gaan;volgende week staat de Zwolse jeugd er weer mee te bouwen. Twee vliegen in één klap, want wij zijn mooi van de rommel af.

Terwijl wat sterke mannen de pallets oplaadden, had de jeugd een speurtocht en mochten ze spelen in de speeltuin van het zwembad. En dat is met dit weer ook geen straf. Nog even samen een patatje eten en wat drinken, de leiding bedanken en weer naar huis. Moe maar voldaan, zowel de kinderen als de begeleiding….

Een complement nog aan Saam, die met hun jonge team een geweldige week gedraaid hebben. Als helper heb ik er ook erg van genoten en door al die fruitmanden ben ik er zo weer bovenop. Volgend jaar maar weer.

tekst: Willem van Trui    foto’s en video’s: Hans Heerink

Geef een reactie