Zwaan houdt brandweer anderhalf uur bezig

Nog geen uur nadat de brandweer terug was gekeerd aan de kazerne van de koe die te water was geraakt gingen de piepers opnieuw af. Opnieuw was er een melding van dier te water dit keer aan de Kanaaldijk-noord.

Deze keer was er een zwaan met een gebroken vleugel. Dit leek een eenvoudige klus te worden maar niets was minder waar!

Omdat het water hier een stuk dieper was dan heden morgen bij de koe en de zwaan aan de andere kant van het kanaal zat werd de hulp ingeroepen van de brandweerduikers uit Zwolle. Deze kwamen met een boot en drie duikers ter plaatse en samen met twee brandweerlieden van het korps Lemelerveld in waadpakken werd geprobeerd de zwaan te vangen.

Maar het gewonde beestje was toch nog een stuk sneller dan iedereen dacht en wist meerdere keren aan de duikers te ontsnappen. Bij de Doktersbrug werden barricades gemaakt maar ook hier trok de zwaan zich niets van aan en ging aan de andere kant van de brug verder richting Lemelerveld.

Uiteindelijk wist één van de brandweerduikers de zwaan te pakken en deze over te leveren aan de dierenbescherming die met de dierenambulance aanwezig was. Het diertje was moe maar maakte een rustige indruk.

Al met al wist de zwaan de brandweer anderhalf uur bezig te houden!

Foto’s: Martin Zwakenberg

chevron-right chevron-left

Geef een reactie