Verkiezingsdebat Lemelerveld

Afgelopen donderdag stonden de lijsttrekkers – één vrouw en zes mannen – van de politieke partijen van gemeente Dalfsen allemaal klaar voor een stevig debat. Plaatselijk Belang Lemelerveld, de Ondernemersvereniging Lemelerveld, SAAM Welzijn en de gemeente Dalfsen organiseerden samen het verkiezingsdebat, met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen die 21 maart plaatsvinden.

Zeven partijen doen deze verkiezingen in gemeente Dalfsen mee: Gemeentebelangen, CDA, CU, PVDA, D66, VVD en nieuwkomer Libertarische Partij. De lijsttrekkers voor die partijen zijn achtereenvolgens Jan Ramaker, Betsy Ramerman, Luco Nijkamp, Leander Broere, Ben Schrijver, Gerrit Jan Veldhuis en Vincent Oosterveen.

Gedurende de avond werd gesproken over een aantal stellingen. Zo kwamen onderwerpen als de leefbaarheid in de kernen, duurzaamheid, het basisinkomen en het ondernemerschap in Lemelerveld aan bod. Omdat er ook gestemd kon worden via de app ‘Dalfsen Kiest’, werd duidelijk in hoeverre inwoners van de gemeente het eens waren met de stellingen.

Marcel Reimink presenteerde de avond en moest af en toe ook een beetje streng zijn, om de avond niet te lang te laten duren. Hij vroeg afwisselend wat partijen van bepaalde stellingen vonden, en reageerde ook op punten in het verkiezingsprogramma.

Waar de partijen het in ieder geval allemaal over eens leken te zijn, was dat initiatieven vanuit de samenleving altijd aangemoedigd worden. Er was ook ruimte voor het publiek om vragen te stellen en dit gebeurde ook. Zo was de avond uiteindelijk aardig interactief. De politici lieten elkaar altijd netjes uitpraten, wat dat betreft is er een verschil met de grote steden, waar het er misschien allemaal net wat gemener aan toe gaat. De opkomst was afgezien van de aanhang van de politieke partijen helaas niet zo groot.

Volgende week woensdag, 21 maart, is het zo ver en mag er gestemd worden. Mocht u er nog niet uit zijn: komende week verschijnen op Sukerbiet vier interviews van redactielid Vincent Heerink met de Lemelerveldse kandidaat-raadsleden die een goede kans maken om in de gemeenteraad te komen. De interviews staan voor u op een pagina!

tekst: Vincent Heerink   foto’s: Hans Heerink

chevron-right chevron-left

Geef een reactie