Tuin Brugstede in beweging

Vrijdagmiddag 7 december jongstleden stond er een tuin brainstormdag bij ZGR Brugstede op het programma. Deze middag werd georganiseerd om wensen en ideeën op te halen voor de tuin aan de voorkant van het gebouw.

Als bezoekers Brugstede binnen komen, horen de mensen vaak: “wat is het hier toch mooi, wat is de binnentuin prachtig, wat voelt het hier toch warm en wat voel ik mij welkom”. Mensen verwachten aan de buitenkant van het gebouw niet wat je aan de binnenkant zien. Het gebouw is strak, rechthoekig, mooi, maar straalt niet uit wat als je binnen bent voelt.

De medewerkers en vrijwilligers van Brugstede zijn altijd bezig hoe de zorg, het wonen en welzijn verbeterd kunnen worden. Dit jaar kwam de gedachte dat het toch mooi zou zijn als er ook wat aan de tuin aan buitenkant gedaan kon worden. Waarbij hetzelfde gevoel van welkom zijn, het zien van bloeiende planten en dat er wat meer te beleven valt gerealiseerd zou kunnen worden. Al snel werd een plan gemaakt en de samenwerking en verbinding met andere organisaties gezocht.

Vrijdagmiddag was het zover. Na een woord van welkom ging een hele groep mensen naar buiten. Bewoners van Brugstede, buren, vrijwilligers en andere belangstellenden konden toekijken hoe een eerste start werd gemaakt met het aanpassen van de tuin.

De beukenheg werd door scholieren van de Heideparkschool en een aantal sterke mannen voor een groot deel verwijderd.
Vervolgens werd er een kunstwerk van de schildersclub van Brugstede “De vrolijke kwasten” onthuld en geplaatst. Het kleurrijke kunstwerk draagt heel toepasselijk de naam: “Brugstede in beweging”.

Na het gedeelte buiten, werd aan verschillende tafels veel ideeën en wensen opgehaald voor de nieuwe tuin.  Deze wensen en ideeën zullen uitgewerkt worden in een tuinplan.

Voor dit tuinplan heeft Woningstichting de Veste al toegezegd een flink bedrag te zullen bijdragen. Ook is er een aanvraag voor een extra subsidie ingediend bij de provincie. Het is nu nog even afwachten of deze ook wordt toegekend.

Hoe dan ook krijgt de tuin het komende jaar een nieuwe invulling!

tekst Heleen Flierman  foto’s Hans Heerink en Sandra Ruiter
chevron-right chevron-left

Geef een reactie