Nieuws

Logo-Welzijn-Lemelerveld-2

Fietstocht SWOL 26 juli 2017

Voor de 3e fietstocht van dit seizoen hebben we weer ons best gedaan om een mooie route uit te zetten. Waar we naar toe fietsen, blijft een verrassing. Aanvang en […]

Swo Welzijn Lemelerveld
Swo Welzijn Lemelerveld added 8 new photos.juli 26th, 2017 at 2:45am
Wij (de organisatoren) kijken terug op een geslaagde netwerkbijeenkomst! Meer dan 20 verenigingen/organisaties waren aanwezig. Er werd over en weer uitgewisseld waar men als vereniging trots op is en waar de uitdaging ligt voor de toekomst. Contacten zijn gelegd of hernieuwd! Wij gaan aan de slag met hetgeen er gezegd is en koppelen dit binnenkort terug aan de deelnemers.
1    Bekijk op Facebook
Swo Welzijn Lemelerveld
Swo Welzijn Lemelerveld shared their photo.juli 26th, 2017 at 2:45am
2    Bekijk op Facebook
Swo Welzijn Lemelerveld
Swo Welzijn Lemelerveldjuli 26th, 2017 at 2:45am
Zin in een gezellige middag vol humor, dan moet u om 14.00 uur bij zaal Reimink zijn in Lemelerveld. 9 senioren zetten daar een prachtig stukje toneel weer. Ted (Gerrit Jan Manenschijn) met een smoezelig uiterlijk, zijn zuster Jans (knap gespeeld op 84-jarige leeftijd door Gerda Roerink) en Sam (Joop Kieftenbeld, invaller en in 1 maand tijd zijn rol moeten leren) wonen boven op een berg en runnen een hotel. Het gaat sneeuwen en sneeuwen en 6 mensen kunnen hun eindbestemming niet bereiken en belanden door toeval in het hotel van Ted. De sfeer wordt al gauw grimmiger. Karin (Mieke Maletzky) is zeer afhankelijk van haar man Piet (Karel van Horssen). Karin noemt hem liefkozend “Pipi”, maar haar moeder Annie (Gerda Vlietstra) moet niets van hem hebben. Leo (Henk Grotenhuis) is wat milder. Als hij zijn biertje en puzzelboekje maar krijgt, is hij dik tevreden. Maar dan de bitch van het hele stel, Jill (Gé Schutmaat) wakkert samen met haar dochter Kim (Marion Koerhuis) het vuurtje nog meer aan. Dan is er nog de kelderdeur die op slot zit. Geheimzinnigheid ten top, want wat verbergt de kelder voor geheim. Maar één keer vergeet de eigenaar de deur af te sluiten en wordt er een doos gevonden met daarin een krantenknipsel. Het maakt iedereen bang. Zijn ze daar nog wel veilig op de berg. Hoe het afloopt?
Af en toe was er een kleine hapering, maar dit werd prima opgevangen door de souffleurs Marie Veltjen (al 25 jaar bij het toneel) en Mies Boerkamp (helaas niet kunnen spelen, maar op deze manier toch betrokken). En er was perfect geluid, maar dat kun je wel overlaten aan Harrie Kieftenbeld. De senioren waren ook dit jaar weer prachtig geschminkt door Ria Herbrink, en last but not least, Heleen van Meurs (regisseur) die samen met de groep hier iets moois heeft neergezet. Een toneelstuk van 2 uur leren en uitbeelden. Ga er maar aan staan.
2 1    Bekijk op Facebook
Swo Welzijn Lemelerveld
Swo Welzijn Lemelerveld added 6 new photos.juli 26th, 2017 at 2:45am
Een kleine impressie van de zeer geslaagde eerste Disco voor mensen met een beperking. Voor herhaling vatbaar!
   Bekijk op Facebook
Swo Welzijn Lemelerveld
Swo Welzijn Lemelerveldjuli 26th, 2017 at 2:45am
Beste toekomstige Chillpoint ganger, ouder/begeleider/heer/mevrouw,

SMON Welzijn organiseert in samenwerking met SWOL Lemelerveld en Thuis Lemelerveld een eerste echte disco voor mensen met een beperking.
Op vrijdag 24 maart zal in soos ‘Chillpoint’, gelegen in het Kulturhus de Mozaïek de eerste aftrap plaats vinden voor deze disco.
Het doel van de disco is om een gezellige avond te organiseren voor jou en alle andere mensen met een ‘verstandelijke’ beperking. Op deze avond willen we allerlei leuke dingen doen zoals spelletjes spelen, hapjes maken en natuurlijk dansen op muziek. Plezier maken en elkaar ontmoeten staat deze avond centraal.
Iedereen uit Lemelerveld en omstreken is welkom. Indien nodig is je vader/moeder/begeleider welkom om jou deze avond te begeleiden.
Als je alleen komt, is het fijn dat de organisatie van Chillpoint de nodige informatie over jou krijgt, zodat we weten hoe je naar huis gaat, wie we kunnen bellen of wat we moeten doen bij vragen en onduidelijkheden. Er zijn vrijwilligers van Chillpoint aanwezig voor toezicht en ondersteuning.
De entree is €1,- p.p. en daar zit een welkomst- drankje en hapjes bij inbegrepen. Daarnaast zijn er consumpties te koop tegen een kleine betaling. De soos is rolstoeltoegankelijk en in het gebouw is een invalidentoilet aanwezig.
Graag willen we alle mensen met een beperking bereiken die in en rondom Lemelerveld wonen.

Graag horen we of je op 24 maart komt zodat we weten hoeveel spullen we nodig hebben voor maken van hapjes. Ook horen we graag of je met of zonder begeleiding komt.
E-mail: emmelie@smon.nl
Tel: 0654320408

Tot 24 maart !
Wij hebben er zin in.
Emmelie Luiken
SMON Welzijn

Locatie: Kulturhus de Mozaïek, kroonplein 58 Lemelerveld
3 1 6    Bekijk op Facebook