Een bruggetje… om niet te vergeten!

U I T N O D I G I N G

De Historische Werkgroep Lemelerveld nodigt u graag uit voor een bijzondere bijeenkomst op woensdagavond 17 januari, 20.00 uur in Zaal Reimink te Lemelerveld. Tijdens een boeiend programma duiken we met u in de geschiedenis van ons dorp en kunt u kijken en luisteren naar mooie en soms hilarische verhalen over het kanaal. We onthullen de plannen die we hebben voor de verfraaiing van het voetbrugje over het kanaal tussen de Kerkstraat en de Blikman Kikkertweg en we vragen u om met ons mee te denken. Want we zijn op zoek naar ideeën om van de opening van het versierde bruggetje op 26 mei 2018 een groot festijn voor jong en oud te maken.

Alle suggesties voor een groot feest zijn welkom! Bent u bijvoorbeeld lid van een toneelgroep en heeft u inspiratie voor een leuk toneelstukje waarin de geschiedenis van Lemelerveld een rol speelt? Zingt u solo of in een koor, speelt u in een band, bij de muziekvereniging, danst u, schrijft u verhalen of gedichten? Werkt u met kinderen en ziet u voor hen een mooie rol weggelegd tijdens de openingsfestiviteiten? Kom naar onze avond en deel met ons en met andere aanwezigen uw ideeën. Wie weet zijn er zelfs leuke vormen van samenwerking te bedenken!

Prijsvraag. Dat het een mooi bruggetje gaat worden, staat nu al als een paal boven water. Zo’n bijzondere brug verdient een klinkende naam! Daarom schrijft de Historische Werkgroep een prijsvraag uit. Bedenk een passende naam voor het  sierbrugje en maak kans op een mooie prijs!

Aanmelden voor het programma op 17 januari kan t/m 12 januari 2018 door een mail te sturen naar lemelerveld@historischekringdalfsen.nl Graag vragen wij u  om aan te geven met hoeveel personen u komt. Dit mailadres kunt u ook gebruiken om uw suggestie voor een naam door te geven.

Comité van Aanbeveling:
Hans Ellenbroek – Dorien Grootenhuis – Gerard Harmsen – Gerrit Hoogenboom – Harry Lenferink
Theo Logtenberg – Marja vd Most – Johan Neppelenbroek – Ben Schrijver – Annet Schoorlemmer
Jo Tielbeke

Informatieavond sierbrugje          

Programma 17 januari

Locatie: Zaal Reimink te Lemelerveld

 19.45 uur: Inloop met koffie en thee

20.00 uur:

  • Welkom
  • Jan Uitslag, wethouder van cultuur, over project DNA van Dalfsen
  • Harrie Hagedoorn: presentatie Verhalen over het kanaal
  • Wim Spijkerman en Henk Reimert: toelichting op ontwerp en uitvoering van de sierbrug

20.45 uur: Pauze

21.00 uur:

  • Brainstorm in groepen (Renee Nieuwenstein)
  • Plenaire terugkoppeling brainstorm

21.45 uur:

  • Oproep prijsvraag en afsluiting

22.00 uur:

  • Afsluiting

1965Ellenbroeksbrug

Geef een reactie